Članovi USAID projekta posetili Regionalni centar

24 Novembar 2014
 Novembar 24, 2014

Osnovni strateški cilj USAID-a u Srbiji je da podrži viziju Srbije kao demokratske, prosperitetne zemlje koja se kreće ka evroatlanskim integracijama. USAID, u cilju da pomogne Srbiji da ostvari ovu viziju, blisko sarađuje sa partnerima u Srbiji na programima u dve ključne oblasti: Jačanje demokratije i demokratske uprave i Podsticaj ekonomskom razvoju.

U skladu sa tim, konsultant Tomas Vlasak iz Češke Republike sa saradnikom su danas posetili Regionalni centar za razvoj poljoprivrede, upoznali se sa aktuelnim dešavanjima u centru i planovima za naredni period. Imajući u vidu da je G-din Vlasak ekspert za privlačenje direktnih stranih investicija, u razgovoru sa direktorom Regionalnog centra Esadom Hodžićem je najviše reči bilo o modelima kako približiti Centar i njegovu ulogu potencijalnim investitorima.

Iskustva Češke Republike su nam od velikog značaja jer njihove korake možemo pratiti i primeniti kod nas, jer se da primetiti to da i Češka i Srbija prolaze kroz iste probleme i da su za rešavanje tih problema značajna iskustva država koje su ranije prošle proces tranzicije, kao što je Češka, istakao je Hodžić.