Otvorena laboratorija za ispitivanje kvaliteta poljoprivrednih proizvoda

18 April 2015
 April 18, 2015

U prisustvu ambasadorke Češke Republike Nj.E. Ivane Hlavsove i narodnog poslanika Dr Sulejmana Ugljanina, danas je u Sjenici svečano puštena u rad laboratorija za ispitivanje mlijeka i mlječnih proizvoda i mesa pri Regionalnom centru za razvoj poljoprivrede i sela u Sjenici.

„Drago mi je što sam se uvjerila da je laboratorija Centra spremna za početak rada, jer se na ovom području proizvode značajne količine mlijeka i ostalih mlječnih proizvoda, pa se osnivanje Centra u Sjenici pokazalo dobrom idejom“, kazala je po obilasku Centra, ambasadorka Hlavsova.

Ona je istakla izuzetnu posvećenost opštinskog rukovodstva svim aktivnostima oko izgradnje Centra, posebno se zahvaljujući i Dr Sulejmanu Ugljaninu, narodnom poslaniku i bivšem ministru, za njegovo zalaganje za ovaj značajan projekat.

Predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović istakao je da je Regionalni centar za razvoj poljoprivrede i sela opremljen nasavremenijom opremom, a da će analize koje se budu obavljale u laboratorijama biti validne i kvalitetne.

„Opština Sjenica će odgovarajućim subvencijama pomoći poljoprivrednicima da usavrše poljoprivrednu proizvodnju, pa će samim tim i proizvodi postati konkurentniji na tržištu i prodavati se po većoj cijeni“, dodao je Mujović.

Otvaranju laboratorije prisustvovali su i predsjednik Skupštine opštine Tutin Pajaz Jusufović, direktor agencije SEDA Samir Kačapor, kao i drugi predstavnici društvenog i političkog života Sjenice.

Osnovna djelatnost Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede i sela je istraživanje i razvoj poljoprivrede, kao i pružanje savjetodavne i tehničke podrške poljoprivrednim gazdinstvima, udruženjima i klasterima.

Izvor: sjenica.rs