XI Poljoprivredni sajam u Sjenici

10 Juli 2014
 Juli 10, 2014

U organizaciji Opštine Sjenica, u Sjenici je, 19. juna, počeo tradicionalni, jedanaesti po redu, Međunarodni sajam poljoprivrede.

Otvarajući ovu prestižnu privrednu manifestaciju, predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović rekao je da na ovaj način opština Sjenica i čitavo područje Sjeničko-Pešterske visoravni žele da iskažu svoje komparativne prednosti i izuzetne pogodnosti u poljoprivredi, koja je oslonac razvoja cijelog ovoga kraja.

“Poljoprivredni sajam je najbolja prilika da se na jednom mjestu okupe i poljoprivredni proizvođači i proizvođači poljoprivredne mehanizacije, razmijene iskustva – svako iz svog domena, nađu zajednički interes, povežu se i unaprijede kako svoju proizvodnju, tako i poljoprivredu uopšte”, rekao je predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović.

Ističući da je Sjenica poznata kao tradicionalni poljoprivredni kraj, kraj sa izuzetnim prirodnim potencijalima i mogućnostima za proizvodnju zdrave hrane, Mujović je naglasio da će opština i u narednom periodu ovoj manifestaciji pridavati veliki značaj.

“Poljoprivreda je razvojna šansa, i naše opštine i cijele zemlje, i kroz ovu manifestaciju mi upravo želimo da pokažemo tu našu orijentaciju ka razvoju poljoprivrede”, kaže Mujović, naglašavajući da je Sjenica u poljoprivredi brend prepoznatljiv ne samo u Srbiji nego i šire.

Značaj Sajma poljoprivrede u Sjenici naglasili su i zamjenik predsjednika opštine Sjenica i predsjednik Organizacionog odbora Sajma Muriz Turković, kao i direktor Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede i sela u Sjenici Esad Hodžić.

Na otvaranju jedanaestog Međunarodnog sajma poljoprivrede u Sjenici kao gosti pojavili su se, između ostalih, i predstavnici lokalnih samouprava iz Novog Pazara i Tutina, kao i predstavnici poljoprivrednih i veterinarskih organizacija iz cijele zemlje.

Pored izložbenog i prodajnog, Poljoprivredni sajam u Sjenici ima i takmičarski karakter, a imena osvajača prvih mjesta po kategorijama biće objavljena na sajtu opštine Sjenica.