IPARD II PROGRAM REPUBLIKE SRBIJE 2014-2020

16 Januar 2018
 Januar 16, 2018

Dana 11.01.2018. godine u prostorijama Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede i sela održana je informativna radionica za poljoprivredne proizvođače na temu aktuelnih IPARD podsticaja za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava. Uprava za agrarna plaćanja je do sad objavila dva Javna poziva za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje i to:

1. Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije.

2. Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku novog traktora.        

U najavi su još tri Javna poziva za koje se očekuje da će se objaviti do juna 2018. godine.   PLAN POZIVA ZA 2017. I 2018. GODINU

Zaposleni Regionalnog centra predstavili su poljoprivrednim proizvođačima Pravilnike i Javne pozive o IPARD podsticajima odnosno uslovima, načinu i postupku sprovođenja IPARD programa, licima koja ostvaruju pravo kao i iznosu IPARD podsticaja. Ovoj informativnoj radionici je prisustvovalo oko 50 poljoprivrednih proizvođača kao i predstavnici Opštinske uprave Sjenica, načelnica odeljenja za privredu i razvoj, referenti za poljoprivredu. Učešće na prezentaciji je imao i savetodavac PSSS Novi Pazar Smajil Ejupović.

 009

003

011

006