Poseta delegacije Opštine Ilidža

24 Novembar 2017
 Novembar 24, 2017

Delegacija Opštine  Ilidža,  predvođena načelnikom prof.dr. Senaidom Memićem posetila je Sandžak. Prvo odredište 19. novembra bila je Opština Sjenica. Povod posete je povezivanje i uspostavaljanje bolje saradnje ove dve lokalne zajednice. To se naročito odnosi na razmenu mišljenja i iskustava iz oblasti privrede, turizma, obrazovanja, kulture, sporta.

Predstavnici Gradske uprave upoznali su delegaciju sa potencijalima opštine Sjenica, a i čuli su i razvojne mogućnosti Ilidže te zašto je Opšina Ilidža četvrta opština po razvoju u Federaciji BiH, po ocenama meritornih agencija. Delegacija Opštine Ilidža, nakon što je obišla grad  posetila je i Regionalni Centar za razvoj poljoprivrede i sela koji raspolaže sa najsavremenijom laboratorijskom opremom za analizu mleka i mlečnih prerađevina.

Tradicionalni pešterski proizvodi– sir, pršuta i sudžuk, predstavljaju nacionalne brendove i imaju potencijal da osvoje tržišta Evropske unije. Da bi se potencijal pešterske visoravni iskoristio, potrebno je dodatno ojačati njenu konkurentnost, primenom savremenih znanja i tehnologija i pobošljanjem kvaliteta, a zajednička mogućnost saradnje jeste apliciranja prema IPA fondovima, rečeno je tokom obilaska centra.

763 764 765 766 767 768